T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / BÜYÜKORHAN - Şehit Halis Keskin Çok Programlı Anadolu Lisesi

Metal teknolojisi bölümü öğrencilerimize yönelik M.T.O.K (Mesleki ve Teknik Ortaogretim Kurumları) tanıtılarak avantajları üzerine konuşuldu.

Metal teknolojisi bölümü öğrencilerimize yönelik M.T.O.K (Mesleki ve Teknik Ortaogretim Kurumları) tanıtılarak avantajları üzerine konuşuldu. M.T.O.K. uygulamasından önce AYT puan türüyle öğrenci alan özellikle mühendislik gibi bölümlerde meslek ve teknik lise öğrencilerinin girmesi bir hayli zordu. Meslek lisesi ve teknik liselerde okuyan öğrencilerin 9. sınıftan sonra daha çok meslek dersi alması bunun yanında AYT sınavının içeriğini oluşturan ders ve konuların büyük çoğunluğunu görmemesi, bu öğrencileri yarışta geride bırakıyordu. M.T.O.K. uygulamasıyla getirilen yenilik bu okullara öncelikle ilgili mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun öğrencilerin yerleşebilmesidir. Bu sayede teknoloji fakülteleri kurularak başta mühendislik bölümleri olmak üzere meslek ve teknik lise mezunu öğrencilere daha birçok bölümün önü açılmıştır. 

Teknoloji Fakültelerine piyasanın ihtiyaç duyduğu yetismis eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla daha düşük puanlarla yerlesebilmelerinin de mümkün olduğu; okulumuzda bulunan Metal Teknolojisi bölümü öğrencilerimizin de Enerji Sistemleri Mühendisliği ve Metalurji ve Malzeme Mühendisliğine yerlesebilecekleri konusunda rehberlik edildi.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.03.2023 - Güncelleme: 14.03.2023 11:03 - Görüntülenme: 273
  Beğen | 0  kişi beğendi